Sunday, July 24, 2016

Laatste etappe

Vandaag de laatste etappe van Anderen naar de Waddenzee. Dit keer geen hobbelige bospaden maar mooie fietspaden door de kop van Drenthe en door Groningen. De temperatuur is goed maar de zon komt er nog niet echt door. Even buiten Oudemolen zie je de dauwdruppels als een spinneweb tussen de heideplantjes.


In Groningen fiets ik over de museumbrug richting het Noorderplantsoen en via Zernike de stad uit. De route slingert langs boerderijen en weilanden, in deze periode de moeite waard.


Het Groninger landschap is niet helemaal vlak, fiets door het wierde dorpje Wierum. Kom onderweg veel Pieterpad wandelaars tegen, je herkent ze van afstand. In de ene hand een fles water, in de andere hand het Pieterpadboekje. Vlak voordat ik in Garnwerd stop voor een kopje koffie bij cafe Hammingh fiets ik door het kleinste straatje van Nederland.


Na Garnwerd nog een uurtje fietsen richting de Waddenzee. De 574 km fietsen zit er op, heb op deze route € 552,- uitgegeven aan trein, overnachting en eten en drinken, € 0,96 cent per km1 comment:

Diny said...

Wat een mooie route, en zo dichtbij ... Mooie foto's ook.
Ik weet dat je een volgende route op het oog hebt.
Dit jaar nog ?