Sunday, July 17, 2016

Naar Anderen

Om 9:00 op de fiets vanuit Ootmarsum naar Anderen. Het landschap is na Ootmarsum heuvelachtig met kronkel wegen en mooie boerderijen, erg schilderachtig. Al snel fiets ik door Duitsland richting Uelsen. De route gaat regelmatig over een boeren laan of een bospad. Af en toe wordt je over een pad gestuurd waar de boer al jaren niet geweest is met trekker en maaier, geen door komen aan dus. Waarom dit is opgenomen in de route is mij een raadsel. Verderop ligt vaak een fatsoenlijk fietspad. Bij Grossringe zelfs een stuk onverhard waar een mountenbiker nog niet langs gaat.
Een koffiestop zit er niet in, geen horeca op dit deel van de route. Als ik bij Schoonebeek de grens overga wordt de route beter te fietsen. Bij het Stieltjeskanaal bijna van de weg gereden, rechts voorrang kennen ze hier niet, ook rijden ze veel te hard.
Vanaf Zweelo door Sleenerzand, Schoonloƫr veld, richting Grolloƫrveen waar je in het natte gedeelte over een vlonder fietst.


In Grolloo een stop bij het voormalig stamcafe van Cuby and the Blizzards (Hofsteenge) en daarna richting Anderen waar het fietserpad voor dit weekend stopt. Nog 22 km richting huis, vandaag mijn langste fietstocht tot nu toe met 135 km op de teller. Volgend weekend het laatste stuk van Anderen naar Pieterburen.

No comments: