Saturday, July 16, 2016

Van Bredevoort naar Ootmarsum

Na een goed ontbijt in "boeken stad " Bredevoort om 9:00 op de fiets door de achterhoek langs Saksische boerderijen en over onverharde bos paden. Rond 11:00 een stukje Duitsland langs het natuurgebied Zwillbrocker Venn. Hier broeden al jaren Chileense flamengo's.
Iedere wat grotere plaats in Oost Nederland had vroeger wel een molen. De energie die de molen opwekte gebruikte men om het graan te malen.


Oostendorper watermolen in Haaksbergen. Een dubbele waterradmolen aan de Buursebeek (graan en olie)
Na Haaksbergen gaat de route door het natuurgebied Buurserzand, ondanks waarschuwingsborden dat het pad alleen geschikt is voor wandelaars zegt het fietserpad route van "gewoon doorfietsen"


Mooie route maar de ijzeren beschermingslaag over de vlonder bevat rechtopstaande stukken ijzer. Heb geen zin in een lekke band, pak de fiets onder de arm en loop over de vlonder.
Na een dikke 300 km fietsenpad route verbaas ik mij nergens meer over.
Via het dal van riviertje de Dinkel kom ik langs landgoed Singraven. Vanaf 1600 nam de drang toe om de natuur naar de hand te zetten, met als gevolg lange lanen zodat de landheer vanuit zijn huis ver het landschap in kon kijken.

Rond 16:00 kom ik aan in Ootmarsum bij hotel de Rozenstruik waar ze een lekker lokaal biertje serveren, Othmar bier.
Morgen naar Anderen.

1 comment:

Diny said...

Je treft het ! Mooie route, met af en toe wat haperingen, maar mooie omgeving en historische plaatsjes. Lekker weer en eten. Geniet ervan. Proost !