Sunday, April 23, 2017

Van het Wad naar Norg

De eerste etappe begint met een treinreis naar het pittoreske Baflo, als ik op het kleine station uitstap  regent en waait het behoorlijk, waar ben ik aan begonnen. Na 10 minuten schuilen in de fietsenstalling waag ik het erop. Er staat een stevige noord westen wind die ik het grootste gedeelte van de dag schuin in de rug heb. De GPX route begint gelijk in Baflo, bij Westernieland wijk ik van de GPX route af en fiets naar het officiële beginpunt van de route op de dijk bij het Wad. Hier natuurlijk de traditionele selfie als bewijs dat ik er toch echt geweest ben.
De zon breekt erdoor en met de wind in de rug fiets ik richting Pieterburen, dit gedeelte van de tocht is hetzelfde als het Fietserpad.
Na Pieterburen slingert de route langs weilanden met mooie vergezichten en door kleine dorpjes.


Bij Noordhorn het eerste pondje van de 10 Provinciënroute, de brug over het Van Starkenborghkanaal ligt eruit. Met het gratis pondje kan ik naar de overkant.
Intussen tijd voor een koffiestop, maar op dit deel van gereformeerd Nederland kan je behalve in het kerkzakje je geld niet kwijt. Bij Enumatil komt de redding, koffie en theehuis Tante Til.
Als ik naar binnenstap lijkt het of ik op de set ben beland van "Toen was geluk nog heel gewoon"
Tante Til komt persoonlijk de bestelling opnemen in een kostuum die geleend moet zijn van Saartje uit de serie Swiebertje.Na de koffie met huisgemaakte Lemmon pie fiets ik over de A7 door het moerasbos de Lettelberter Petten. Via Roden en het Mensingebos richting Langelo naar Norg waar de route voor vandaag stopt.
De route was goed te fietsen, geen onverharde paden, af en toe zat er een rare slinger in de GPX route, de maker miste zo af en toe een afslag waardoor er een rare U bocht in zat.
1 provincie afgestreept, nog 9 te gaan.

3 comments:

Diny said...

Wat een mooi geschreven verhaal over dit stuk uit onze provincie. En leuk Tante Til... hoop wel dat de volgende provincie wat vrolijker weer verschaft.

H&M said...

Mooie route, leuk verhaal!

Unknown said...

Jammer dat we niet thuis zijn anders had je de koffie bij ons kunnen halen 😊.......