Friday, May 12, 2017

Van Norg naar Zwartsluis

Om 9:45 ben ik in Norg waar ik de route weer oppik. Het weer is niet geweldig, temperatuur is goed maar wel af en toe klein buitje.
Al snel fiets ik door het Fochteloër veen een 2500 ha groot natuurgebied op de grens van Friesland en Drenthe. Het geldt als één van de weinige en best bewaarde hoogveengebieden in Nederland. ( foto links onder). Bij Appelscha de eerste koffiestop bij restaurant De Bosberg die op de route ligt.
Na Appelscha gaat de route door het natuurgebied de Drents-Friese Wold, een gevarieerd gebied met heuvelachtig stuifzand en afwisselend bos, heide en vennen. Ik fiets tussen de schapen door bij het Aekingerzand (foto rechts boven).
Via Fledderveen en Wilhelminaoord voor het eerst een stuk half verhard bospad in de route (had hem al gemist 😜) Bij Huis Eese (landgoed in Engelse landschapsstijl) mis ik het bordje "verboden voor fietsers/wandelaars" en fiets rechtdoor de tuin in en waar ik bijna de trouwreportage verpest van een jong stelletje. Fietsers en wandelaars moeten rechtsom het complex heen.
Richting Wolvega door de Lindevallei, mooi natuurreservaat met beroerde fietspaden, er zijn stukken bij waar je met goed fatsoen niet kunt fietsen door de vele hobbels. Bij Wolvega fiets ik onder de A32 door richting de Weerribben. De route gaat over ontelbare kleine bruggetjes (foto rechts onder) naar Blokzijl, Vollenhove, Poepershoek naar Zwartsluis waar ik na 145 km aankom bij het Hotel.
De route was de moeite waard en op een paar stukken na goed te fietsen.
Opvallend is dat ik bijna geen enkele andere fietser/wandelaar ben tegengekomen, zo vol is Nederland nog niet.


3 comments:

Diny said...

Volgende keer lopen ipv fietsen ;)
Toch apart dat je zo weinig mensen tegen komt ...

Diny said...

Veel fietsplezier !

hero said...

Stevig stuk gefietst man! Gelukkig geen geheel verregende dag, had vandaag al het gevoel dat de hoeveelheid water mee viel.